Werkwijze intake – DenTex – Den Burg

Werkwijze intake

Graag willen wij dat u bij het eerste bezoek de volgende documenten meeneemt:

1. Geldig legitimatie bewijs
2. Verzekeringspas (geeft u bij uw bezoek aan of u aanvullend verzekerd bent voor tandartskosten)

Inschrijving van nieuwe patiënten kan dagelijks van 9.00 tot 12.00, bel 0222 314727 of gebruik het aanmeldformulier op deze website.

De eerste afspraak, waarbij u kennis maakt met de tandarts neemt ongeveer 20 minuten in beslag.  Na het invullen van een medisch anamnese formulier (wettelijk geregeld) wordt u bij ons ingeschreven als nieuwe patiënt.

Er volgt eventueel een inspectie van de mondholte waarbij de toestand van het gebit uitvoerig wordt bestudeerd. Tevens kijken wij naar de gezondheid van het tandvlees en andere zachte weefsels.  Wanneer uw medische of NAW- gegevens veranderen dient u deze, in uw eigen belang, uiteraard zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. (het gaat immers om uw gezondheid)

DenTex Tandartspraktijk Texel werkt met een privacy-regelement, en het bijhouden en gebruiken van uw patiëntendossier is aan zeer strikte regels gebonden. Uw gegevens worden 15 jaar bewaard.  Uiteraard stellen wij deze, wanneer u van tandarts verandert ter beschikking.

Indien wij niet over recente röntgen foto’s beschikken worden die in overleg met de patiënt bij de vorige tandarts opgevraagd en wanneer deze ouder zijn dan 2 jaar, worden ze opnieuw gemaakt (bitewing of OPT).  Dit is noodzakelijk om tussen tanden en kiezen te kunnen kijken naar eventuele gaatjes en tevens krijgen wij een goed beeld van het steunweefsel (botweefsel).  Bij pijnklachten kunnen we besluiten een nieuwe uitgebreide röntgenstatus te maken, om te zoeken naar ontstekingen van de wortelpunten of verstandskiezen. Tijdens dit bezoek wordt het behandelplan opgesteld en indien nodig, de kostenbegroting besproken. Deze krijgt u binnen enkele dagen opgestuurd. Mocht u nog vragen hebben dan is het uiteraard altijd mogelijk even contact op te nemen met de praktijkassistente.